Listový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62173 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Estragon |
200 g | Krevety tygří - loupané |
4 kávová lžička | Ocet vinný |
4 kávová lžička | Olej jedlý parafinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 595,7mg |
Draslík | 248,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 690,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej jedlý parafinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Listový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný salát omyjeme a osušíme. |
2 | V salátové míse umícháme zálivku z oleje, octa, soli a pepře. Přidáme salát, natrhané lístky z estragonu a vyloupané krevety. Vše promícháme. |
3 | Vejce uvaříme ve vroucí vodě naměkko (asi 5 minut.) Opatrně je oloupeme a položíme na salát. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy listových salátů.