Zdravý recept

Jehněčí v janovské omáčce s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62177
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
180 g Hovězí maso mleté
120 g Jehněčí maso mleté
1 ks Karotka
2 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
100 ml Víno bílé
200 ml Zeleninový bujón
Vařené makaróny
350 g Maxi makaróny
1,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
21% Sacharidy 76 g
23% Tuky 18 g
47% Sodík 931 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí v janovské omáčce s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou karotku omyjeme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Oloupané cibule a česnek drobně nakrájíme a pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Během smažení (asi po 4 minutách) přimícháme k cibuli pokrájenou karotku a společně smažíme přibližně další 4 minuty. Pak přidáme mleté hovězí a jehněčí maso. Pomocí vidličky mleté maso od sebe rozdělíme tak, aby bylo rozdrobené a lépe se prosmažilo. Často směs promícháme, smažíme ji pouze 10 minut, pak přilijeme bílé víno, ve kterém maso vaříme 3 minuty. Vše dochutíme solí, pepřem, přilejeme zeleninový bujón, promícháme a při snížené teplotě pod pokličkou maso dusíme 25-30 minut. Ke konci vaření přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a drobně nakrájenou petrželku kudrnku.

2

Než maso změkne, dáme ve velkém hrnci vařit 4 litry vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní makaróny a uvaříme je podle návodu, al dente (přibližně se vaří asi 10 minut).

3

Uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, pak je přimícháme k omáčce s mletým masem, vše společně vaříme ještě 30-60 sekund, přimícháme nastrouhaný tvrdý ovčí sýr, znovu promícháme a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud bychom neměli možnost použít italský tvrdý sýr pecorino romano, použijeme nastrouhanou Nivu sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept