Zdravý recept

Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62180

Ingredience

Na potření plechu
1,5 polévková lžíce Olej olivový
Kvásek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
14 g Droždí
2 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Voda pitná
Těsto na pizzu
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
Na pomoučení
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Pyré
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčatové pyré Valfrutta
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Ostatní ingredience
15 ks Ančovičky konzervované
20 ks Olivy černé
1,5 polévková lžíce Oregano sušené
1,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,425 kcal
Kilojoule 5 962kJ
27% Sacharidy 98 g
121% Tuky 91 g
638% Sodík 13 g
115% Bílkoviny 65 g

Pizza s rajčatovo-česnekovým pyré, ančovičkami a černými olivami postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto na pizzu: do hrnečku si nalejeme vlažnou vodu, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. Do mouky uděláme důlek, nalejeme do něj kvásek, promícháme s moukou, postupně budeme přilévat vlažnou vodu a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. Vložíme ho do mísy, kterou jsme si vytřeli olejem, těsto trošku poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme 25 minut kynout.

2

Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme. 2 plechy na pečení si vytřeme olejem.

3

Filety ančoviček nakládaných v oleji necháme okapat, případně je osušíme. Nakládané černé olivy scedíme ze slaného nálevu, pokud mají pecku - vypeckujeme je. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu těsta si vytvarujeme bochánek, každý zlehka trošku rozválíme a pak rukama dotvoříme placku o průměru přibližně 25-30cm. Těsto vytlačujeme od středu ke kraji. Poté opatrně položíme pizzy na plechy a podle potřeby je "povytáhneme" Na jeden plech by se měly vejít 2 pizzy. Potřeme celý povrch každé pizzy připraveným pyré, poklademe na ně ančovičky, olivy a posypeme oreganem. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

4

Mezitím si pokrájíme na tenké plátky stroužek česneku a přibližně 5 minut před dopečením plátky česneku poklademe na pizzy. Upečenou pizzu servírujeme horkou.

Poznámka

Podle kvality mouky můžeme při vypracování těsta přidat vlažnou vodu, důležité je, aby těsto nebylo ani řidké, ani tuhé, nesmí se lepit, musí být krásně vláčné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept