Zdravý recept

Focaccia - italská chlebová placka s rajčaty a pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62181

Ingredience

Na podsypání těsta
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto na focacciu
1 špetka Cukr krupice
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
22 g droždí
Na vytření pekáčku
0,5 polévková lžíce Olej olivový
Na potření těsta
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Voda pitná
Obloha
3 polévková lžíce Bazalka
2 špetka Pepř zelený mletý
2 polévková lžíce Pesto alla Genovese
300 g Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl bylinková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 546kJ
16% Sacharidy 57 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
16% Bílkoviny 9 g

Focaccia - italská chlebová placka s rajčaty a pestem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme 450g hladké mouky, promícháme ji s 1 lžičkou soli a doprostřed mouky uděláme důlek. Do něj rozdrobíme 22g droždí (1/2 kostky), k nim přidáme špetku cukru a 100ml vlažné vody. Až vzejde kvásek, vařečkou kvásek rozmícháme do mouky a postupně, během zpracování přilijeme 200ml vody, kterou jsme si smíchali s 5 lžicemi oleje. Nejdříve vařečkou vše dobře promícháme. Pak těsto dáme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké, vláčné těsto. Zpracováváme ho přibližně 10 minut. Vytvarujeme z něj malý bochánek, který poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na vále kynout asi 30 minut. Těsto by mělo zvětšit svůj objem 2x.

2

Pekáček o průměru přibližně 40cm vytřeme olejem. Troubu si předehřejeme na 230°C.

3

Mezitím omyjeme zralá cherry rajčata, osušíme je, pokrájíme na poloviny, osolíme je a vložíme do cedníku, aby z nich odkapala přebytečná šťáva. Pak je dáme do misky, promícháme s bazalkovým pestem genovese, pokapeme je olejem a necháme marinovat. Ve sklenici rozmícháme lžíci oleje se 3 lžícemi vody

4

Z vykynutého těsta vytvoříme placku o síle 0.5cm. Vložíme ji na pekáč, potřeme ji olejem s vodou a dáme péct na 20 minut do středu trouby. Omyté čerstvé lístky bazalky osušíme.

5

Na horkou upečenou foccaciu poklademe připravená rajčata s pestem, posypeme lístky bazalky a hned podáváme.

Poznámka

Pokud nemáme čerstvé kvasnice, použijeme 2 lžičky sušeného droždí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept