Kuřecí špízy s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy s hořčicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujon drůbeží bez tuku |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
50 ml | Mléko odtučněné |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 560,9mg |
Vláknina | 58,5mg |
Vitamín A | 45,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko odtučněné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujon drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí špízy s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy. |
2 | V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet. |
3 | Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut. |
4 | Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí. |
5 | Špízy podáváme s teplou omáčkou. |