Hořčičná omáčka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná omáčka s bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62187 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 9,6mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 112,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Ocet vinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hořčičná omáčka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Škrob povaříme ve 200ml vody a necháme vychladnout. |
2 | Ve vychladlé směsi potom rozmícháme vařený žloutek utřený s vinným octem a s hořčicí. |
3 | Nakonec do omáčky přidáme nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Pokud bude omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit octem. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem a použijeme pouze žloutek. Do omáčky můžeme přidat bylinky podle chuti.