Paprikovo-rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikovo-rajčatová omáčka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62190 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Aspartam |
1 ks | Cibule |
100 ml | Ocet vinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Aspartam nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Paprikovo-rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a papriky spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Zeleninu dáme do mixeru spolu s oloupanou cibulí, aspartamem, vinným octem, mletou paprikou, solí a pepřem. Vše rozmixujeme na pyré. |
2 | Pyré potom přecedíme do kastrolu a zvolna povaříme pod pokličkou asi 40 minut. |