Zdravý recept

Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62199

Ingredience

Na potření plechu a mísy
1 polévková lžíce Olej olivový
Na posypání těsta a vál
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto na pizzu
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
Kvásek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
2 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
Pyré
3 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr třtinový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčatové pyré Valfrutta
140 g Sýr Oštiepok
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Restované hříbky
120 g Hříbky čerstvé
2 špetka Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky
20 ks Olivy s paprikovou náplní

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 027kJ
16% Sacharidy 58 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 513 mg
33% Bílkoviny 19 g

Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto na pizzu: do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. V mouce uděláme důlek, rozdrobíme do něj čerstvé kvasnice, přidáme 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru, 50ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Jakmile kvásek vzejde, promícháme ho s moukou, postupně budeme přilévat do mouky vlažnou vodu (100-200ml podle druhu mouky) a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. pokud by bylo třeba, můžeme o několik ml přidat vody více. Důležité je, aby těsto bylo vláčné, polotuhé, a nelepilo se. Těsto vložíme do mísy, kterou jsme si trochu vytřeli olejem, povrch těsta zlehka poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme kynout 25 minut.

2

Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C a 2 plechy na pečení si vytřeme olejem.

3

Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme.

4

Čerstvé očištěné hříbky nakrájíme na plátky. V pánvi s nepřilnavým dnem na rozehřátém oleji hříbky krátce orestujeme slabě dorůžova (přibližně po 1.5 minutě z každé strany. Osolíme je, ochutíme bílým pepřem a drceným kmínem. Přírodní ovčí sýr (neuzený oštiepok) nakrájíme na plátky. Snítku bazalky omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky si odložíme. Zelené olivy s papričkou necháme z nálevu odkapat.

5

Když je těsto vykynuté, na vále ho rozdělíme na 2 díly, z každého vytvoříme bochánek, který zlehka rozválíme. Pak rukama dotvoříme placku o průměru asi 25 cm. Placky položíme na plechy a těsto od středu se snažíme tlačit k okrajům. Povrch obou placek potřeme ochuceným pyré, poklademe na ně plátky hříbků, plátky sýru a zelené olivy s papričkou. Nakonec je posypeme sušeným oreganem. Pizzy vložíme do trouby na střed a pečeme 15-20 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před dopečením na pizzy hodíme několik lístků bazalky. Každou pizzu rozdělíme na poloviny a hned horké servírujeme.

Poznámka

Pokud máme horkovzdušnou troubu, můžeme pizzy péct najednou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept