Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62225 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
360 g | Losos - filety |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Omáčka | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 696,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 434,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Pepř bílý, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem postup přípravy receptu:
1 | Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut. |
3 | Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody. |
4 | Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť. |