Zapečené čekankové puky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené čekankové puky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62229 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | čekankové puky |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 722,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny čekankové puky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené čekankové puky postup přípravy receptu:
1 | Na teflonové pánvi osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, kterou potom rozprostřeme do zapékací mísy. |
2 | Čekankové puky předvaříme v páře a rozložíme do mísy na cibuli. |
3 | Předem uvařená vejce oloupeme, nasekáme a nasypeme na čekanku. |
4 | Vše zalijeme osolenou a opepřenou rajčatovou šťávou. |
5 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. |