Vepřový přírodní plátek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový přírodní plátek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 934,0mg |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 282,7mg |
Vláknina | 970,0mg |
Vitamín A | 5,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový přírodní plátek postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme,nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso, podlijeme vodou a doměkka dusíme. |
3 | Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Provaříme a podle chuti dosolíme. |
4 | Vrátíme maso zpět do šťávy a necháme znovu prohřát. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.