Domácí francouzské bagety z pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí francouzské bagety z pekárny
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62252 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Sušené droždí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sušené droždí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí francouzské bagety z pekárny postup přípravy receptu:
1 | Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí. |
2 | Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto. |
3 | Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě. |
4 | Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji. |
5 | Pečeme 30 minut na 200 °C. |
6 | Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i formu na bagety, která je k zakoupení třeba na e-shopu vsenavareni.cz
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.