Adzuki salát II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Adzuki salát II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62253 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Adzuki fazole |
1 ks | Cibule |
300 ml | Hrášek s mrkví |
6 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tofu uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 473,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Smetana sójová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Adzuki fazole, Hrášek s mrkví, Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Adzuki salát II postup přípravy receptu:
1 | Adzuki fazole uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky uvaříme ve vroucí vodě, scedíme a přidáme k fazolím. Vmícháme scezenou směs mrkve s hráškem, nahrubo nastrouhané tofu, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. |
Poznámka
Fazole nejdřív několikrát propláchneme a po prvním vaření vodu slijeme a dolijeme čistou. Množství vody na vaření - podle potřeby. Salát můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.