Kuřecí karbanátky s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí karbanátky s celerem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Kmín drcený |
500 g | Kuře |
1 kávová lžička | Kurkuma |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 317,6mg |
Vláknina | 955,8mg |
Vitamín A | 396,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kmín drcený, Kuře, Kurkuma, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí karbanátky s celerem postup přípravy receptu:
1 | Kousky kuřecího masa marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy (nebo kari koření) do druhého dne. |
2 | Maso vyjmeme z marinády a umeleme. Očištěný celer také umeleme, přidáme k masu a vmícháme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme karbanátky. |
3 | Karbanátky opékáme na oleji, ve kterém se maso marinovalo. |