Zdravý recept

Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62277

Ingredience

restované steaky
0,5 polévková lžíce Olej chilli
0,5 kávová lžička Sůl
480 g Vepřová krkovička
Ostatní ingredience
2 špetka Chilli papričky - vločky
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Pomeranč červený
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
1% Sacharidy 3 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 198 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme 4 plátky z omyté a osušené vepřové krkovice. Plátky by měly být vysoké okolo 2 cm. Potřeme je ochuceným chilli olejem a necháme v pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme žampióny, pak je nakrájíme na silnější plátky. Z omyté snítky rozmarýnu otrhané lístky posekáme nadrobno. Z jednoho červeného pomeranče vymačkáme do sklenice všechnu šťávu.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme steaky z každé strany po 2 minutách do zlatohněda, poté je z pánve vyjmeme, osolíme a odložíme.

4

Do výpeku z masa přidáme žampióny, rozmarýn, zamícháme a smažíme 3 minuty. Žampióny ochutíme solí, chilli, přilejeme pomerančovou šťávu, 1 lžíci vinného octu, znovu promícháme a přidáme k houbám steaky. Ztlumíme teplotu a pomalu vaříme 3 minuty, maso otočíme a vaříme další 3 minuty. Omáčku podle chuti můžeme dosolit a pak hned steaky s omáčkou dáme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept