Grenadýr 1. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grenadýr 1.
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62278 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Cibule |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Těstoviny celozrnné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny celozrnné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Grenadýr 1. postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájíme cibuli a osmahneme ji na rozehřátém oleji. Přidáme mletou papriku a sůl, mírně zalijeme vodou, která zabrání připálení a zhořknutí papriky. |
2 | Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky, přidáme je do hrnce a dusíme doměkka. |
3 | Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, přidáme k bramborám a vše promícháme. |