Flíčky se zelím I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky se zelím I
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62306 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
20 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krystal |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
240 g | Těstoviny flíčky |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 249,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 127,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr krystal, Kmín celý, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, řepkový olej, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Flíčky se zelím I postup přípravy receptu:
1 | Na tenké nudličky nakrájíme zelí, zbavené vrchních listů a spaříme ho vařící vodou. Na oleji na cibulce zelí osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme kmín a doměkka podusíme. |
2 | Těstoviny - flíčky uvaříme dle návodu na obalu a smícháme je se zelím. Dosolíme a dochutíme cukrem a octem. |
3 | Na talíři podáváme polité vyškvařenou slaninou. |
Poznámka
Voda dle potřeby.
To si dneska uvařím.