Zdravý recept

Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62315

Ingredience

100 g Maliny
100 g Ostružiny
1 ks Pomeranče
4 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
5% Sacharidy 19 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 56 mg
15% Bílkoviny 8 g

Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami postup přípravy receptu:

1

Pomeranč chemicky neošetřený omyjeme, osušíme a škrabkou z něj nakrájíme tenké proužky kůry, aby tvořily spirálky. Pak z pomeranče vymačkáme do sklenice šťávu, kterou přecedíme. Maliny a ostružiny omyjeme, necháme okapat a odložíme je tak, že sami oschnou.

2

Ve větším rendlíku si přivedem do varu vodu, na rendlík posadíme misku tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do misky rozlámeme kvalitní hořkou čokoládu a rozehřejeme ji. Pak misku s čokoládou dáme stranou.

3

Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s pomerančovou šťávou a postupně je zašleháme do vyhladlé čokolády, která ještě nezačala tuhnout. Pak po lžicích přimícháme vyšlehané bílky. Získáme lehkou čokoládovou pěnu.

4

Do 6 sklenic na dno rozdělíme polovinu malin a ostružin (zbytek uchováme v chladu). Nalijeme na ně čokoládovou pěnu a sklenice zakryjeme potravinářskou fólií. Odložíme je do lednice na 2-3 hodiny, aby čokoládová pěna ztuhla.

5

Před podáváním do každé sklenice na ztuhlou pěnu ozdobně poklademe druhou polovinu malin a ostružin, ozdobíme je pomerančovou kůrou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept