Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Grilovací koření |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kg | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 plátek | Sýr Eidam cihla 30% |
Náplň do rolády | |
---|---|
100 g | Farmářská šunka 96% masa |
250 g | Salát Kunovjanka |
5 ks | Vejce slepičí |
Na výpek | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 384,9mg |
Draslík | 627,9mg |
Vláknina | 83,8mg |
Vitamín A | 294,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Pepř bílý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Sýr Eidam cihla 30%, Salát Kunovjanka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Farmářská šunka 96% masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme nejdříve náplň do rolády: v kastrólku uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 9 minut), zchladíme je, oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Sterilovanou zeleninu scedíme z nálevu a přidáme ji k vejcím. Šunku pokrájíme na drobné kostičky, přidáme ji do mísy a směs promícháme. |
2 | Z omytých a osušených krůtích prsou vytvoříme ostrým nožem plát. Vložíme ho igelitového sáčku a hladkou paličkou rozklepeme. Z vnitřní strany maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany ho potřeme hořčicí. Na plát poklademe plátky tvrdého sýru, připravenou směs navrstvíme na sýr, opatrně vše zabalíme do plátu masa a vzniklou roládu převážeme provázkem. Povrch rolády potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. K masu přilijeme přibližně 150ml vody, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Roládu během pečení poléváme výpekem a občas ji obrátíme. Pečeme ji doměkka přibližně 40 minut. Během pečení podle potřeby můžeme přilít do výpeku vodu. Přibližně 15 minut před dopečením položíme na roládu 2 lžíce másla. |
3 | Upečenou roládu po mírném zchladnutí zbavíme provázku, roládu nakrájíme na plátky a dáme je na talíře. Polejeme je výpekem a hned teplou ji servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme podle chutě vařené brambory, bramborovou kaši nebo rýži.