Recept

Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62326
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Grilovací koření
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kg Krůtí prsa
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý celý
1 kávová lžička Sůl
100 plátek Sýr Eidam cihla 30%
Náplň do rolády
100 g Farmářská šunka 96% masa
250 g Salát Kunovjanka
5 ks Vejce slepičí
Na výpek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 379kJ
1% Sacharidy 3 g
44% Tuky 33 g
18% Sodík 355 mg
109% Bílkoviny 61 g

Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme nejdříve náplň do rolády: v kastrólku uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 9 minut), zchladíme je, oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Sterilovanou zeleninu scedíme z nálevu a přidáme ji k vejcím. Šunku pokrájíme na drobné kostičky, přidáme ji do mísy a směs promícháme.

2

Z omytých a osušených krůtích prsou vytvoříme ostrým nožem plát. Vložíme ho igelitového sáčku a hladkou paličkou rozklepeme. Z vnitřní strany maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany ho potřeme hořčicí. Na plát poklademe plátky tvrdého sýru, připravenou směs navrstvíme na sýr, opatrně vše zabalíme do plátu masa a vzniklou roládu převážeme provázkem. Povrch rolády potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. K masu přilijeme přibližně 150ml vody, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Roládu během pečení poléváme výpekem a občas ji obrátíme. Pečeme ji doměkka přibližně 40 minut. Během pečení podle potřeby můžeme přilít do výpeku vodu. Přibližně 15 minut před dopečením položíme na roládu 2 lžíce másla.

3

Upečenou roládu po mírném zchladnutí zbavíme provázku, roládu nakrájíme na plátky a dáme je na talíře. Polejeme je výpekem a hned teplou ji servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme podle chutě vařené brambory, bramborovou kaši nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept