Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62343 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 plátek | Slanina vepřová |
4 špetka | Sůl |
Na vaření | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Dip | |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Choceňský smetanový jogurt |
0,5 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 337,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Sůl, Voda pitná, Česnek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hellmann's Majonéza originál mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Choceňský smetanový jogurt nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut. |
2 | Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme. |
3 | Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké. |
Poznámka
Takto připravené brambory jsou výbornou přílohou k pečeným pstruhům.