Recept

Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62343

Ingredience

4 ks Brambory
4 plátek Slanina vepřová
4 špetka Sůl
Na vaření
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Dip
150 g Choceňský smetanový jogurt
0,5 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 429kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
23% Sodík 467 mg
6% Bílkoviny 3 g

Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:

1

Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.

2

Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.

3

Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.

Poznámka

Takto připravené brambory jsou výbornou přílohou k pečeným pstruhům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept