Recept

Kuře pečené v horkovzdušné troubě s pórkem a žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62348

Ingredience

1 ks Kuře
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
300 g Pórek
1,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,091 kcal
Kilojoule 4 563kJ
4% Sacharidy 15 g
102% Tuky 77 g
30% Sodík 608 mg
148% Bílkoviny 84 g

Kuře pečené v horkovzdušné troubě s pórkem a žampióny postup přípravy receptu:

1

Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Čestvé snítky tymiánu omyjeme, drobné lístky otrháme a posekáme je nadrobno. Omyté a osušené kuře rozčtvrtíme, kousky masa potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Porce vložíme na mřížku pod gril (pod mřížku vložíme pečící mísu). Na každou porci poklademe lžičku másla. Porce kuřete opékáme 30 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 30 minut.

2

Mezitím očistíme, omyjeme a pokrájíme žampióny s pórkem nakrájeným na špalíčky. Po hodině pečení ke kuřeti přiložíme žampióny s pórkem a troubu přepneme na 200°C. Během 10-15 minut, než se žampióny s pórkem upečou, maso obrátíme ještě 2x, aby získalo zlatohnědou kůrku.

3

Na talíře rozdělíme porce kuřete, přidáme k nim žampióny s pórkem, pokapeme výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: pečené brambory

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept