Recept

Francouzské brambory s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Francouzské brambory s vejci 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62349

Ingredience

1,5 kg Brambory
2 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
500 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
2 ks šunková klobása 80% masa
Vaječná směs
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 980 kcal
Kilojoule 4 101kJ
12% Sacharidy 43 g
105% Tuky 78 g
9% Sodík 190 mg
35% Bílkoviny 20 g

Francouzské brambory s vejci postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. 2 vejce si uvaříme natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky. Dvě očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, domácí klobásky na kolečka. V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem hořčicí a smetanou.

2

Menší pekáč vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na ně položíme kolečka z jedné cibule, 1/2 uzených plátků, kolečka z jedné nožičky klobásy a pokrájené jedno vejce. Pak znovu na maso položíme 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Zakryjeme je střídavě zbylým uzeným masem, klobásou, cibulí a kolečkami z druhého vejce. Poslední vrstvu brambor zalejeme rozšlehanými vejci se smetanou. Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Brambory pečeme pod poklicí 45 minut, pak poklici dáme pryč a brambory pečeme 15-20 minut do doby, až budou mít zlatou až zlatohnědou křupavou kůrku. Podáváme je horké.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Francouzské brambory s vejci
Parádní selské jídlo z jednoho pekáčku, velká porce kterou jsem doplnila zeleninou. Pekla jsem v remosce, nádobu jsem vyložila papírem na pečení a od zapnutí remosky bylo jídlo za hodinku hotové. Použila jsem jen uzené maso v kostkách a klobása byla trochu jiná, než uvádí recept. Palec nahoru.smile
 
Anajka
Francouzské brambory s vejci
Francouzské brambory jsou vždycky výborné, i tyhle!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept