Pohankový salát s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový salát s ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6237 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
300 g | Kroupy pohankové |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
20 g | Ořechy lískové |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 526,7mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrozinky, Hrušky, Jablka, Kroupy pohankové, Med včelí, Ořechy lískové, Sirup javorový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pohankový salát s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě. |
2 | Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme. |
3 | Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme. |
4 | Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou. |
5 | Salát posypeme skořicí a ihned podáváme. |