Jednoduchý recept

Omáčka koprová 1

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Omáčka koprová 1 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62378

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Cukr krystal
10 g Kopr čerstvý
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
8% Sacharidy 27 g
15% Tuky 12 g
20% Sodík 391 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka koprová 1 postup přípravy receptu:

1

Připravíme bešamel z mouky, másla a mléka. Provaříme a dle potřeby naředíme vodou.

2

Vmícháme nasekaný kopr, sůl, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Omáčka koprová 1
Postup receptu je strohý, ale omáčka je dobrá. Z másla a mouky se připraví světlá jíška, která se nasledně rozředí za stálého prošlehavání metličkou mlékem a později i trochou vody. Musela jsem oproti receptu přidat více tuku a moc doporučuji místo části mléka přidat sladkou smetanu a místo vodou, ředit vývarem. Omáčku je dobré nechat pozvolna provařit cca 30 minut. Sůl, cukr a citronovou šťávu jsem dala dle potřeby, podle své chuti. Místo šťávy půjde použít malinko octa. Po uvaření ještě dávám na povrch omáčk y plátek másla. Palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept