Jednoduchý recept

Omáčka rajská

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Omáčka rajská 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62381
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
20 g Cibule
20 g Cukr krystal
10 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Protlak rajčatový sterilovaný
20 g řepkový olej
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
8% Sacharidy 28 g
19% Tuky 14 g
21% Sodík 413 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka rajská postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.

2

Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.

3

Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Omáčka rajská
Udělala jsem několik změn ku prospěchu chuti. Mouku jsem osmahla hned po cibuli a tuto cibulovou jíšku jsem zalila protlakem, zasmahla, aby protlak zesládl a pak zředila vývarem z masa. Omáčku jsem na závěr rozmixovala, aby byla hezky hladká. Polovina rodiny má raději k této omáčce knedlíky a polovina kolínka, takže si na talíř každý dá přílohu podle sebe.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept