Omáčka rajská

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.
  • 2
    Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.
  • 3
    Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 4. 12. 2016
Omáčka rajská
Udělala jsem několik změn ku prospěchu chuti. Mouku jsem osmahla hned po cibuli a tuto cibulovou jíšku jsem zalila protlakem, zasmahla, aby protlak zesládl a pak zředila vývarem z masa. Omáčku jsem na závěr rozmixovala, aby byla hezky hladká. Polovina rodiny má raději k této omáčce knedlíky a polovina kolínka, takže si na talíř každý dá přílohu podle sebe.