Jednoduchý recept

Oblíbený kuřecí steak s broskví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62412

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Šunka parmská
4 ks Broskve půlené v nálevu

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
0% Sacharidy 0 g
10% Tuky 8 g
19% Sodík 371 mg
57% Bílkoviny 32 g

Oblíbený kuřecí steak s broskví postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.

2

V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.

3

Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Příloha: podle chuti hranolky, bramborové smažené kuličky, vařené brambory, rýže a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept