Roláda piškotová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda piškotová
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62417 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
50 g | Džem meruňkový |
20 g | Kukuřičná mouka hladká |
20 g | Pšeničná mouka hrubá |
10 g | řepkový olej |
0,5 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičná mouka hladká, Pšeničná mouka hrubá, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda piškotová postup přípravy receptu:
1 | Našleháme vejce s krupicovým cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Přimícháme hladkou mouku a těsto nalijeme na pečicí papír vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou. |
2 | Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. |
3 | Ještě horký piškot pomažeme džemem, zavineme do rolády a pocukrujeme. |