Jednoduchý recept

Jelení steak s brusinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6243

Ingredience

4 polévková lžíce Brusinky
20 g Cukr třtinový
600 g Jelení maso
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
3% Sacharidy 11 g
5% Tuky 4 g
14% Sodík 278 mg
62% Bílkoviny 35 g

Jelení steak s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka.

2

Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout.

3

Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept