Utopenci s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Utopenci s hořčicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62431 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli papričky nakládané |
2 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Cukr krystal |
4 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
6 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
6 ks | Pepř černý celý |
8 ks | Špekáčky |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 270,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli papričky nakládané, Cibule, Cukr krystal, Feferony, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Utopenci s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky. |
2 | Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule. |
3 | Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření. |
4 | Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev. |
5 | Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě. |