Recept

Pečené bazalkové rybí filé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62433

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
4 ks Cibule
1,5 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Rajčata sušená sterilovaná
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl mořská
1,2 kg rybí filé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,002 kcal
Kilojoule 4 191kJ
31% Sacharidy 113 g
83% Tuky 62 g
91% Sodík 2 g
9% Bílkoviny 5 g

Pečené bazalkové rybí filé postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 195°C. Lístky z bazalky omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Sušená rajčata konzervovaná v oleji necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem a jednu stranu posypeme čerstvou bazalkou. Poté porce obalíme v hladké mouce. Na dno pekáče položíme 1/2 plátků slaniny, pekáč vložíme do trouby a když se slanina začne rozpouštět, položíme na ni porce rybího filé posypanou stranou s bazalkou nahoru. Rybí filé pečeme 10 minut, poté porce otočíme, obložíme pokrájenou cibulí, sušenými rajčaty, povrch porcí posypeme zbylou bazalkou a položíme na ně 2/2 plátků slaniny. Pekáč znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10-12 minut dozlatova. Rybí filé poklademe na talíře, ozdobíme upečenou cibulí, rajčaty, vyškvařenými plátky slaniny a hned horké servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept