Recept

Vepřová krkovice na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová krkovice na pivu 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62434

Ingredience

3 ks Bobkový list
800 g Brambory sladké (Batáty)
3 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř růžový mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
800 g Vepřové maso libové
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 278kJ
14% Sacharidy 50 g
60% Tuky 45 g
7% Sodík 147 mg
74% Bílkoviny 41 g

Vepřová krkovice na pivu postup přípravy receptu:

1

Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy.

2

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme.

3

V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept