Vepřová kýta s ostravskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s ostravskou klobásou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Klobása ostravská |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř růžový mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
800 g | Vepřová kýta |
500 ml | vývar z vepřového masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Olej olivový, Pepř růžový mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová kýta s ostravskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata nakrájíme. Omyté cuketě odkrojíme konce a cuketu nakrájíme na kolečka. |
2 | Opláchnutou kýtu očistíme a tenkým nožem uděláme zářezy, do nichž vložíme klínky klobásy. Kýtu po všech stranách osolíme 0,5 lžičkou soli, opepříme 0,25 lžičkou soli, přidáme cibuli, papriky, rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a pod alobalem pečeme zhruba hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Upečené maso přeložíme na talíř a držíme na teple, zeleninu vyjmeme a rozmixujeme. |
4 | Před podáváním cuketu orestujeme na olivovém oleji, přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a obložíme cuketou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme opečené brambory.