Kyselo z Rožnova

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené vepřové maso z plecka a uzené maso pokrájíme na kostky přibližně 3x3cm. Oloupeme a omyjeme brambory, cibule, malý celer, karotky a petržel. Kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kostičky, brambory na větší kostky a cibuli nadrobno.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní všechno maso a za stálého míchání ho s cibulí osmažíme dozlatova, posypeme paprikou, párkrát vařečkou promícháme a zelijeme ho vroucí vodou. Když se polévka vaří, ještě do polévky dáme nové koření, bobkový list a sůl. Snížíme teplotu a pod poklicí budeme maso vařit 40 minut. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, kostku hovězího bujónu a vaříme dalších 20 minut. Když je maso se zeleninou měkké, dáme do polévky kysané zelí a po chvilce nakrájenou klobásu. Polévku se zelím a s klobásou vaříme 10 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme v malé pánvi jíšku - do rozehřátého másla přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou postupně budeme přimíchávat do polévky, vaříme ji přibližně 5-7 minut.
  • 4
    Polévku podle chuti dosolíme a můžeme ji podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.