Jednoduchý recept

Kyselo z Rožnova

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62446

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Brambory
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 kostka Hovězí bujón
2 ks Karotka baby
2 ks Klobása Dunajská
10 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
Jíška
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Kyselo z Rožnova
250 g Uzená vepřová krkovička
300 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
5% Sacharidy 19 g
59% Tuky 44 g
12% Sodík 232 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kyselo z Rožnova postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené vepřové maso z plecka a uzené maso pokrájíme na kostky přibližně 3x3cm. Oloupeme a omyjeme brambory, cibule, malý celer, karotky a petržel. Kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kostičky, brambory na větší kostky a cibuli nadrobno.

2

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní všechno maso a za stálého míchání ho s cibulí osmažíme dozlatova, posypeme paprikou, párkrát vařečkou promícháme a zelijeme ho vroucí vodou. Když se polévka vaří, ještě do polévky dáme nové koření, bobkový list a sůl. Snížíme teplotu a pod poklicí budeme maso vařit 40 minut. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, kostku hovězího bujónu a vaříme dalších 20 minut. Když je maso se zeleninou měkké, dáme do polévky kysané zelí a po chvilce nakrájenou klobásu. Polévku se zelím a s klobásou vaříme 10 minut.

3

Mezitím si připravíme v malé pánvi jíšku - do rozehřátého másla přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou postupně budeme přimíchávat do polévky, vaříme ji přibližně 5-7 minut.

4

Polévku podle chuti dosolíme a můžeme ji podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept