Ragú s bramborovou kaší

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
73 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
22 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer očistíme, opláchneme, na hrubo nastrouháme a orestujeme v kastrole na rozpáleném oleji. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno a přidáme k zelenině. Po chvíli restování přidáme mleté maso a za častého míchání smažíme. Poté přidáme protlak, sůl, koření, které zabalíme do plátýnka, přidáme čerstvý rozmarýn, přilijeme část vývaru, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme zhruba 45 minut. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso udušené, vmícháme hrášek a kukuřici, kterou jsme slili a nechali okapat.
  • 2
    V mezičase oloupeme brambory, opláchneme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, propasírujeme a přilijeme smetanu, rozšlehané žloutky a rozpuštěné máslo. Smetanu přiléváme postupně, aby kaše nebyla příliš řídká.
  • 3
    Z udušeného ragú vyjmeme koření včetně rozmarýnu, směs rozprostřeme v zapékací míse a překryjeme kaší (nejlépe se pracuje pomocí cukrářského sáčku). V troubě předehřáté na 230 °C zapékáme zhruba 20 – 25 minut, až kaše zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.