Ragú s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú s bramborovou kaší
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek mražený |
50 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
500 g | Maso mleté - mix |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Na kaši | |
---|---|
500 g | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 256,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Kukuřice cukrová nakládaná, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián čerstvý, Brambory, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ragú s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer očistíme, opláchneme, na hrubo nastrouháme a orestujeme v kastrole na rozpáleném oleji. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno a přidáme k zelenině. Po chvíli restování přidáme mleté maso a za častého míchání smažíme. Poté přidáme protlak, sůl, koření, které zabalíme do plátýnka, přidáme čerstvý rozmarýn, přilijeme část vývaru, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme zhruba 45 minut. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso udušené, vmícháme hrášek a kukuřici, kterou jsme slili a nechali okapat. |
2 | V mezičase oloupeme brambory, opláchneme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, propasírujeme a přilijeme smetanu, rozšlehané žloutky a rozpuštěné máslo. Smetanu přiléváme postupně, aby kaše nebyla příliš řídká. |
3 | Z udušeného ragú vyjmeme koření včetně rozmarýnu, směs rozprostřeme v zapékací míse a překryjeme kaší (nejlépe se pracuje pomocí cukrářského sáčku). V troubě předehřáté na 230 °C zapékáme zhruba 20 – 25 minut, až kaše zezlátne. |