Vepřové řízky v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule lahůdková |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 ks | libové vepřové řízky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Na pečenou mrkev | |
---|---|
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Na kaši | |
400 g | Brambory |
60 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Olej rozmarýnový |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 459,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 146,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 109,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Olej rozmarýnový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny libové vepřové řízky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme lístky z větvičky rozmarýnu, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přikryté alobalem asi 30 minut. |
2 | V mezičase připravíme bramborovou kaši a vepřové plátky. |
3 | Omyté plátky masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou a na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran orestujeme. Maso přendáme poté na talíř a do výpeku vložíme máslo a drobně pokrájenou bílou část cibulek (nať rovněž drobně posekáme a odložíme do bramborové kaše). Když cibulka zesklovatí, přimícháme hořčici, vmícháme víno a necháme chvíli provařit. Podle potřeby přilijeme vývar. Poté do omáčky vložíme osmažené plátky masa a necháme lehce povařit. |
4 | Na kaši brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory scedíme a propasírujeme. Do kaše zašleháme rozmarýnový olej, horké mléko, smetanu, ale jen tolik, aby nebyla kaše příliš řídká. Na závěr vmícháme drobně posekanou cibulovou nať. |
5 | Plátky podáváme přelité omáčkou, přidáme pečenou mrkev a kaši. |