Recept

Vepřové řízky v hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62450

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
0,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží
4 ks libové vepřové řízky
Na pečenou mrkev
2 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
Na kaši
400 g Brambory
60 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Olej rozmarýnový
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
18% Sodík 364 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vepřové řízky v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme lístky z větvičky rozmarýnu, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přikryté alobalem asi 30 minut.

2

V mezičase připravíme bramborovou kaši a vepřové plátky.

3

Omyté plátky masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou a na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran orestujeme. Maso přendáme poté na talíř a do výpeku vložíme máslo a drobně pokrájenou bílou část cibulek (nať rovněž drobně posekáme a odložíme do bramborové kaše). Když cibulka zesklovatí, přimícháme hořčici, vmícháme víno a necháme chvíli provařit. Podle potřeby přilijeme vývar. Poté do omáčky vložíme osmažené plátky masa a necháme lehce povařit.

4

Na kaši brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory scedíme a propasírujeme. Do kaše zašleháme rozmarýnový olej, horké mléko, smetanu, ale jen tolik, aby nebyla kaše příliš řídká. Na závěr vmícháme drobně posekanou cibulovou nať.

5

Plátky podáváme přelité omáčkou, přidáme pečenou mrkev a kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept