Smažení líni v jemném pivnim těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení líni v jemném pivnim těstíčku
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62460 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
4 ks | Lín |
1 kávová lžička | Sůl |
Těstíčko | |
---|---|
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
Na odstranění slizu | |
3 polévková lžíce | Sůl |
Smažení líni v jemném pivnim těstíčku | |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 131,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Paprika mletá sladká, Sůl, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Smažení líni v jemném pivnim těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Den dopředu čerstvé vykuchané líny dobře omyjeme, posypeme solí a odložíme do chladničky. |
2 | Druhý den z línů seškrábneme tupou stranou nože sliz a znovu je pořádně omyjeme. Potom je rozpůlíme tak, že z nich vyřízneme podél páteře ostrý nožem filety, které pokapeme citrónovou šťávou a osolíme je. |
3 | Připravíme si těstíčko: do mísy nalijeme 250ml černého piva, přimícháme hrnek hladké mouky, 1 lžíci oleje, sůl a papriku. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout. |
4 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, filety namočíme do těstíčka a smažíme je pomalu 3-4 minuty dozlatova z každé strany. servírujeme je hned teplé. |
Poznámka
Tip na přílohu, opékané nebo vařené brambory + pikantní tatarská omáčka.