Jednoduchý recept

Smažení líni v jemném pivnim těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62460

Ingredience

1 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 ks Lín
1 kávová lžička Sůl
Těstíčko
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl
Na odstranění slizu
3 polévková lžíce Sůl
Smažení líni v jemném pivnim těstíčku
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,024 kcal
Kilojoule 4 283kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 11 g
85% Sodík 2 g
321% Bílkoviny 180 g

Smažení líni v jemném pivnim těstíčku postup přípravy receptu:

1

Den dopředu čerstvé vykuchané líny dobře omyjeme, posypeme solí a odložíme do chladničky.

2

Druhý den z línů seškrábneme tupou stranou nože sliz a znovu je pořádně omyjeme. Potom je rozpůlíme tak, že z nich vyřízneme podél páteře ostrý nožem filety, které pokapeme citrónovou šťávou a osolíme je.

3

Připravíme si těstíčko: do mísy nalijeme 250ml černého piva, přimícháme hrnek hladké mouky, 1 lžíci oleje, sůl a papriku. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout.

4

Ve větší pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, filety namočíme do těstíčka a smažíme je pomalu 3-4 minuty dozlatova z každé strany. servírujeme je hned teplé.

Poznámka

Tip na přílohu, opékané nebo vařené brambory + pikantní tatarská omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept