Jednoduchý recept

Anglický rohlík z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62469

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Droždí sušené
200 g Eidam plátky
3 polévková lžíce Grilovací koření
6 polévková lžíce Kečup
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Slanina anglická
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
28% Sacharidy 100 g
14% Tuky 10 g
20% Sodík 392 mg
53% Bílkoviny 30 g

Anglický rohlík z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.

2

Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl nám vznikne krásné vykynuté těsto.

3

Toto těsto nakrájíme na plátky tlusté tak 1 cm a potřeme je kečupem a posypeme je grilovacím kořením. Poté dáme nahoru slaninu a sýr a necháme 20 minut kynout.

4

Poté pečeme na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Poznámka

Rohlíky můžeme připravit i bez pekárny a to tak, že si připravíme kvásek, smícháme ho s ostatními surovinami na těsto, necháme kynout. Další postup je už stejný.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept