Jednoduchý recept

Jahodovo-meruňkový koláč s drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Jahodovo-meruňkový koláč s drobenkou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62473

Ingredience

12 ks Jahody zahradní
12 ks Meruňky
Těsto
200 g Cukr krupice
1 ks Kypřící prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Drobenka
3 polévková lžíce Cukr krystal
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na vytření plechu
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
16% Sacharidy 57 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 18 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jahodovo-meruňkový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé jahody a meruňky omyjeme, osušíme, meruňky přepůlíme a odstraníme pecky. Připravíme si drobenku: v míse si promícháme hrubou mouku s máslem a krystalovým cukrem, pak směs prsty smícháme tak, že se vytvoří jemná drobenka.

2

Troubu si zapneme na 220°C. Plech vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

3

Křehké těsto: do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. V druhé míse si utřeme celá vejce s cukrem do pěny, k ní pak postupně přimícháme prosátou mouku a olej. Těsto vyklopíme na plech, stěrkou ho urovnáme, na plechu střídavě poklademe rozpůlené meruňky a jahody, posypeme je drobenkou a plech vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut.

4

Plech s koláčem necháme vychladnout, až pak koláč nakrájíme na porce a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jahodovo-meruňkový koláč s drobenkou
Dobrý letní koláč, ale recept jsem nakonec musela dost upravit. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na peční, koláč ale není moc vysoký. Do těsta jsem musela přidat trochu mléka, těsto se má na plech rozetřít a v žádném případě to není křehké těsto. Drobenky je třeba více než uvádí recept, dala jsem 100 g polohrubé mouky, 50 g másla a 50 g krupicového cukru, krystal moc nedoporučuji. 220 °C je na tento moučník vysoká teplota, pekla jsem při nižší teplotě a trochu déle. Ovoce doporučuji ještě před pečením trochu posypat cukrem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept