Recept

Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62474

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Kmín celý
1 ks Králík
6 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř 4 barev
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek
100 g Špek
1 kg Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 713kJ
2% Sacharidy 8 g
98% Tuky 73 g
40% Sodík 798 mg
185% Bílkoviny 104 g

Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180-190°C. Vepřovou krkovici bez kosti nakrájíme na menší kusy a rozporcovaného králíka bez blan omyjeme a osušíme. Podle chuti posypeme maso kmínem, solí a pepřem. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na plátky. Špek nakrájíme na tenké hranolky 1x1cm a pomocí špikovací jehly králíka prošpikujeme. Jak králíka, tak vepřové maso vložíme do pekáče, přidáme k němu bobkové listy, nové koření a polovinu nakrájené cibule s česnekem. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby.

2

Po 30 minutách pečení maso obrátíme, polijeme výpekem, přidáme zbytek cibule s česnekem a maso podlijeme vodou. Pečeme další hodinu, během té doby maso podléváme výpekem a obracíme ho. Maso budeme ještě péct přibližně dalších 20-30 minut.

3

Když bude maso měkké, 15 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici, maso polijeme výpekem, případně ho obrátíme a zvýšíme teplotu na 220°C.

4

Upečené maso by mělo mít zlatohnědou kůrku. Porce dáme na talíře a hned servírujeme.

Poznámka

K takto upečenému králíku se hodí chlupaté knedlíky s kysaným zelím nebo bramborové knedlíky se špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept