Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62482 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
5 g | Česnek |
15 g | Citronová šťáva |
130 g | Kedlubna |
3 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Těstoviny domácí |
80 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 684,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 531,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Těstoviny domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na oleji z každé strany asi 2 minuty. |
2 | Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme oloupané, na kousky nakrájené kedlubny a jemně nasekaný česnek. Osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. |
3 | Podušenou směs potom rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou, bazalkou a nasekanou pažitkou. |
4 | Plátky masa upravíme na talíř s omáčkou a podáváme s vařenými domácími těstovinami. |