Celerovo-mrkvové závitky s jogurtovým dipem, křehký chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-mrkvové závitky s jogurtovým dipem, křehký chléb
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62491 |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Jogurt nízkotučný |
40 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 g | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Pohankový křehký chléb |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 216,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 240,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pohankový křehký chléb nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Celerovo-mrkvové závitky s jogurtovým dipem, křehký chléb postup přípravy receptu:
1 | Řapíkatý celer nakrájíme na hranolky dlouhé asi 10cm a silné 0,5cm. Očištěnou mrkev nastrouháme na delší tenké plátky. |
2 | Svazek celerových nudliček zabalíme vždy do plátku mrkve. Balíčky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zalijeme jablečným octem. |
3 | Podáváme s dipem připraveným smícháním jogurtu, citronové šťávy, soli a pepře. |
4 | Přílohou je křehký pohankový chléb. |