Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
20 g | Cibule |
15 g | Citronová šťáva |
4 g | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
150 g | Okurka salátová |
3 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 kávová lžička | Sůl |
15 g | Sýr Parmezán |
120 g | Treska filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 22,2mg |
Draslík | 785,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 285,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Kmín drcený, Okurka salátová, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem. |
2 | Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem. |
5 | Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem. |