Nudličky z roštěné na kari

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva hovězí plátky z roštěné omyjeme, osušíme, odkrojíme postranní blanku a maso nakrájíme na nudličky silné 1.5 cm. Maso dáme do misky, promícháme ho s chilli olejem a olivovým olejem. Maso zakryjeme a dáme do chladničky přes noc.
  • 2
    Druhý den pokrájíme očištěnou cibuli na tenké plátky. Omyté červené papriky rozkrojíme, odstraníme jadřince se žebry a papriky pokrájíme na nudličky.
  • 3
    Pánev rozehřejeme na dost vysokou teplotu a pokrájenou roštěnou za stálého míchání orestujeme 3-4 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme kari kořením a pepřem. Promícháme, přidáme cibuli, usmažíme ji téměř dozlatova, přimícháme pokrájené papriky, několikrát směs obrátíme, přimícháme kečup. Jakmile směs pustí šťávu, pánev zakryjeme, snížíme teplotu téměř na minimum a směs budeme dusit přibližně 15-20 minut do měkka. Pokud by bylo potřeba, můžeme k masu přilít 50-70ml vody.
  • 4
    Masové nudličky dáme na talíře, obložíme je vysmaženou cibulí s paprikou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.