Jednoduchý recept

Žemlovka s tvarohem a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62517

Ingredience

50 g Cukr moučkový
150 g Jablka
200 ml Mléko polotučné
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vejce slepičí
150 g Veka
1 l Voda pitná
10 g řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
24% Sacharidy 88 g
25% Tuky 19 g
21% Sodík 426 mg
40% Bílkoviny 22 g

Žemlovka s tvarohem a jablky postup přípravy receptu:

1

Olejem vymažeme formu a klademe do ní střídavě veku navlhčenou v mléce, plátky oloupaných jablek a mažeme našlehaným tvarohem rozmíchaným se žloutkem a cukrem. Poslední vrstvou je vrstva veky.

2

Rozpuštěným máslem pokapeme a žemlovku pečeme ve vodní lázni.

3

V průběhu pečení zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali bílek.

4

Na talíři hotovou žemlovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept