Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62521 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
300 g | Jahody zahradní |
1 ks | Piškoty dětské kulaté |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Krém | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
1 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 100,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 269,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vyložíme piškotami (dno i boky). Omyté a odkapané jahody pokrájíme na poloviny. Na piškoty poklademe 1/2 jahod. |
2 | V robotu vyšleháme máslo s vejci a cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání budeme přidávat tvaroh a šleháme tak dlouho, až budeme mít nadýchaný krém. |
3 | Balíček dortové želatiny připravíme podle návodu - nasypeme ji do vody, aby nabobtnala. Přibližně za 10 minut nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme při mírné teplotě (do 60°C). nevaříme ji! Želatinu necháme chvilku vychladnout, pak ji vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Polovinu tvarohového krému naneseme do formy na jahody, krém pokryjeme vrstvou piškotů, na ně poklademe 2/2 jahod a na ně naneseme zbylý krém. Povrh uhladíme, formu zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do lednice. Porce krájíme a podáváme, až je krém celkem ztuhnutý. Na servírovacích talířích dezert dozdobíme šlehačkou, kterou jsme si vyšlehali ze smetany na šlehání. |