Recept

Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62521

Ingredience

300 g Jahody zahradní
1 ks Piškoty dětské kulaté
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
Krém
2 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé
2 ks Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
1 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
12% Sacharidy 42 g
54% Tuky 40 g
2% Sodík 37 mg
37% Bílkoviny 21 g

Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vyložíme piškotami (dno i boky). Omyté a odkapané jahody pokrájíme na poloviny. Na piškoty poklademe 1/2 jahod.

2

V robotu vyšleháme máslo s vejci a cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání budeme přidávat tvaroh a šleháme tak dlouho, až budeme mít nadýchaný krém.

3

Balíček dortové želatiny připravíme podle návodu - nasypeme ji do vody, aby nabobtnala. Přibližně za 10 minut nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme při mírné teplotě (do 60°C). nevaříme ji! Želatinu necháme chvilku vychladnout, pak ji vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Polovinu tvarohového krému naneseme do formy na jahody, krém pokryjeme vrstvou piškotů, na ně poklademe 2/2 jahod a na ně naneseme zbylý krém. Povrh uhladíme, formu zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do lednice. Porce krájíme a podáváme, až je krém celkem ztuhnutý. Na servírovacích talířích dezert dozdobíme šlehačkou, kterou jsme si vyšlehali ze smetany na šlehání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept