Recept

Česnekové roštěnky s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62532

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 ks Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
8 stroužek Česnek
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kostka Masox

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 210 mg
84% Bílkoviny 47 g

Česnekové roštěnky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkou paličkou je naklepeme. Plátky potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. 2 hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší plátky.

2

V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme plátky roštěné z každé strany dozlatova. Restujeme je 2 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, na omastku za stálého míchání osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Na cibuli poklademe plátky masa, přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu, tlakový hrnec zakryjeme a maso pomalu vaříme 30 minut.

3

Tlakový hrnec otevřeme podle návodu. Do omáčky s masem přidáme pokrájené hříbky, promícháme a roštěnou s houbami budeme vařit ještě 10 minut bez zakrytí. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha: dušená rýže nebo houskový knedlík. Pokud by se nám omáčka zdála řidká, můžeme plátky roštěné poprášit hladkou moukou a krátce povařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept