Vaječná omeleta na malajský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta na malajský způsob
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62550 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka kuřecí Velkopavlovická |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 394,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 840,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibulka jarní, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Šunka kuřecí Velkopavlovická mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žampiony čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječná omeleta na malajský způsob postup přípravy receptu:
1 | Plátky kuřecí šunky pokrájíme na proužky široké 1-2cm. Mladé jarní očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | V misce rozšleháme vejce se solí. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm vysmažíme žampióny. Vyjmeme je z omastku, dáme je do misky a na chvilku odložíme. Na ten samý omastek dáme pokrájené cibulky, posypeme je zázvorem a za stálého míchání cibuli zpěníme. Přidáme pokrájenou šunku, houby, sójovou omáčku podle chuti a pepř. Vše promícháme, společně smažíme 1 minutu. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, vařečkou směs nadzdvihneme, aby se vejce dostala i na dno. Omeletu upečeme z jedné strany dozlatova, pak ji širokou plochou naběračkou opatrně nabereme, otočíme a osmažíme z druhé strany dazlatova. Rozkrojíme ji na polovinu, dáme na talíře a hned servírujeme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
K omeletě podáváme čerstvou zeleninu.