Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62553

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Jogurt nízkotučný
1200 g Kuře
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
10 ks Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 793kJ
15% Sacharidy 54 g
65% Tuky 49 g
35% Sodík 698 mg
126% Bílkoviny 71 g

Kuře s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.

2

Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.

3

Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.

4

Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.

5

Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.

Poznámka

Použijeme asi 10 snítek čerstvého tymiánu. Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept