Telecí pečeně se šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně se šťávou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka sušená |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kostka | Telecí bujón |
1000 g | Telecí pečeně |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 681,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oregano sušené, Rajčata, Šalotka, Sůl, Telecí pečeně, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí pečeně se šťávou postup přípravy receptu:
1 | Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni. |
2 | Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky. |
3 | Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky. |
4 | Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče. |
5 | Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci. |