Jednoduchý recept

Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62568

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Pažitka
3 ks Vejce slepičí
9 ks Ředkvička
Dip
3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
150 g Jogurt bílý
3 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem
2 ks Cibulka jarní
0,5 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 984kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
28% Sodík 554 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem postup přípravy receptu:

1

V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.

3

Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.

4

Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.

Poznámka

Pokud bychom salát chtěli podávat déle, listy salátu zalijeme těsně před servírováním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept