Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62568 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Pažitka |
9 ks | Ředkvička |
3 ks | Vejce slepičí |
Dip | |
---|---|
3 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
150 g | Jogurt bílý |
3 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem | |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 377,8mg |
Draslík | 602,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pažitka, Ředkvička, Vejce slepičí, Jogurt bílý, Pepř bílý, Sůl, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hellmann's Majonéza originál, Hořčice plnotučná, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. |
3 | Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme. |
4 | Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme. |
Poznámka
Pokud bychom salát chtěli podávat déle, listy salátu zalijeme těsně před servírováním.