Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem

19 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.
  • 4
    Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.